...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Kostka Malinowa

autor: Cukiernik Eco Trade Daniel Waliszewski

     
 

Artukuł pochodzi z wrześniowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

 

Składniki:

 

Ciasto ciemne
1000 g Alabamy
200 g jaj
450 g oleju
200 g wody

Wszystkie składniki na ciasto czekoladowe wymieszać na wolnych obrotach ok. 3 min, wylać na blachę 60 x 20 cm
i wypiekać w temp. 180°C przez ok. 30 min.

Genaż czekoladowy
200 g śmietany
400 g Provendy Dark Extra

Śmietanę zagotować i dodać polewę Dark Extra. Połączyć do uzyskania jednolitej masy. Dokładnie wymieszać stabilizator z wodą (20-25°C), następnie dodać całość do ubitej śmietany i delikatnie przemieszać.

Krem śmietanowo-wiśniowy
200 g stabilizatora o smaku wiśniowym
250 g wody zimnej przegotowanej
1000 g bitej śmietany 30%

Żelka owocowa
480 g owoców (jagody, maliny)
320 g wody
200 g cukru
20 g Eco-żelu

Owoce, cukier i wodę zagotować, dodać Eco-żel i wymieszać. Wylać w prostokątne foremki na wysokość 1 cm.

Przygotowanie:

Wypieczony blat czekoladowy przecinamy na dwie części, na pierwszą z nich wylewamy genaż czekoladowy i przykrywamy drugą warstwą ciasta czekoladowego.

Przygotowujemy krem śmietanowo-wiśniowy, delikatnie smarujemy go na wierzch ciasta czekoladowego i układamy wzdłuż cztery paski żelki owocowej, po czym wykładamy resztę kremu wiśniowego, dekorując według uznania (żelem, czekoladą lub okruchami ciasta czekoladowego).

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez EcoTrade sp. z o.o.

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji