...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Bankietówki

autor: cukiernik Krzysztof Wysłucha

     
 

Artukuł pochodzi ze styczniowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

SKŁADNIKI

 

Rolada biszkoptowa

300 g ECO TRADE Super rolada
90 g wody
250 g jaj

Krem migdałowy

100 g Kremu ECO Talent
400 g masła    
250 g mleka
400 g marcepanu
75 g rumu

Banany karmelizowane

6 szt. bananów
100 g masła
100 g cukru
100 g rumu

Polewa czekoladowa

500 g Musso nut
100 g oleju

Do przybrania

Wylewane elementy z czekolady
PROVENDA DARK
Chipsy bananowe

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki na roladę biszkoptową połączyć na szybkich obrotach przez ok. 3 min. Wypiekać w temp. 240-250˚C.

Do naczynia wsypać ECO Talent, dodać mleko i mieszać ok. 2 min. Osobno napowietrzyć
100 g masła. Pozostałą ilość masła napowietrzyć z marcepanem. Krem i napowietrzony marcepan z masłem delikatnie połączyć. Na koniec dodać rum. Tak przygotowanym kremem wysmarować formy silikonowe. Schłodzić.
Banany przeciąć wzdłuż i piec na bardzo małym ogniu z cukrem oraz masłem.
Na koniec polać rumem.

Schłodzone formy wypełnić karmelizowanymi bananami. Przykryć okrągłymi biszkoptami. Zmrozić.

Zmrożone bankietówki polać polewą przygotowaną z Musso nut i olejem. Przybrać elementami dekoracyjnymi z czekolady i chipsami bananowymi.  

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez EcoTrade sp. z o.o.

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji