...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Torcik Faraon

autor: Cukiernik Eco Trade Daniel Waliszewski

     
 

Artukuł pochodzi z listopadowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

Receptura na 6 sztuk, rant 16 cm

 

Blaciki czekoladowe

750 g Makao
285 g oleju
225 g jaj
150 g wody

Wszystkie składniki łączymy na wolnych obrotach ok. 3 min. Następnie wylewamy ciasto do rantów o średnicy 16 cm i wypiekamy w temperaturze 180°C przez ok. 20 min.

Żelka z czerwonej porzeczki

480 g Czerwonej porzeczki
300 g wody
150 g cukru
18 g Super żelu

Zagotować owoce, cukier i wodę. Po zagotowaniu dodać Super Żel i wymieszać. Żelkę wylać do 6 rantów o średnicy 14 cm i schłodzić.

Rolada kakaowa

300 g Super Rolady
250 g jaj
90 g wody
16 g kakao
45 g wody

Wszystkie składniki wymieszać na wysokich obrotach przez 5 min. Kakao połączyć z wodą i dodać do przygotowanej masy pod koniec ubijania. Masę wyłożyć na blachę o wymiarach 60 cm x 40 cm. Wypiekać w temp. 230°C przez ok. 5-7 min.

Nadzienie czekoladowe

600 g Musso Czoko
100 g masła

Musso Czoko i masło napowietrzyć. Tak przygotowaną masę rozsmarować na wypieczonej roladzie. Ciasto pociąć wzdłuż na paski o szerokości 3 cm. Zrolować po 2 paski. Takim sposobem powinno wyjść 6 wałków. Wszystko schłodzić.

 

Krem śmietanowo-czekoladowy

1200 g śmietany 30%
300 g wody
240 g Stabilizatora czekoladowego żelatynowego

Do ubitej śmietany dodać stabilizator uprzednio wymieszany z wodą.

Przygotowanie

6 blatów czekoladowych wkładamy do rantów o średnicy 16 cm. Przeciągamy je cienką warstwą Musso Czoko, układamy żelki owocowe o średnicy 14 cm i pokrywamy również cienką warstwą kremu śmietanowo-czekoladowego. Układamy wałki z rolady. Pozostałą częścią kremu śmietanowo-czekoladowego dokładnie wypełniamy wolne przestrzenie równo z rantem i zamrażamy.

Tak przygotowane torty wykańczamy rozpuszczoną polewą Musso Czoko i dekorujemy elementami z polewy czekoladowej PROVENDA EXTRA DARK.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez EcoTrade sp. z o.o.

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji