
Food cost liczy się bardzo! 0
Food cost to kluczowy wskaźnik w zarządzaniu piekarnią, cukiernią czy lodziarnią, ponieważ pozwala na utrzymanie równowagi między jakością serwowanych potraw a zyskami.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Food cost to kluczowy wskaźnik w zarządzaniu piekarnią, cukiernią czy lodziarnią, ponieważ pozwala na utrzymanie równowagi między jakością serwowanych potraw a zyskami.
więcejGdzie produkuje się oryginalne Rogale Świętomarcińskie? Czy te bez certyfikatu można mianować tak samo? Skąd wynika wysoka cena rogali listopadowych?
więcejTłusta, a jednocześnie lekka. To musi być cynamonka! Czy tej jesieni stanie się tym czym jagodzianka była latem? Może okazać się hitem każdej piekarni czy cukierni, jeśli zostanie odpowiednio wykonana i będzie zawierać dobrej jakości cynamon.
więcejKsiążka „Tradycje kulinarne Polski” Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek została nominowana do cenionej w świecie nagrody Gourmand World Cookbook Awards.
więcejTradycyjnie na przełomie października i listopada w Paryżu odbyło się wielkie święto czekolady – Salon du Chocolat. To targi połączone z prelekcjami, konkursami i oryginalnym pokazem mody, gdzie misterne kreacje wykonane są także z czekolady.
więcejAleksandra Bednarek jest jedyną w Polsce Certyfikowaną Sommelierką Chleba. Jak udało się jej zdobyć ten tytuł? Jakie wymagania musiała spełnić przed komisją go przyznającą? I jakimi umiejętności może aktualnie się poszczyć?
więcejPączek, w którym było za mało nadzienia. Przypalona drożdżówka. Tort, na którym ktoś nieopatrznie zrobił wgłębienie. Ludzie dużo chętniej skomentują coś, jeśli nie są zadowoleni. Zazwyczaj zwycięża podejście: „skoro za to zapłaciłem, to ma być dobre”.
więcej