...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Sempre, materiał promocyjny

Pieprzna malina. Czekoladowa łyżeczka z pikantnym ganache i pistacjową gąbką.

autor: Joanna Olszewska, Sempre

Pieprzna malina to deser w postaci nietuzinkowej czekoladowej łyżeczki z dodatkiem pistacjowej gąbki. Malina przywodzi na myśl ciepło lata, które zbliża się wielkimi krokami, i rozgrzewa nas w chłodne jeszcze wieczory dawką różowego pieprzu i chilli.

Pistacjowa gąbka jest miłym akcentem przełamującym kwaśno-pikantną nutę deseru. Zaskoczy wszystkich wyrazistym i jednocześnie odświeżającym smakiem.


Receptura


Ganache
300 g purée ze świeżych malin
50 g Variegato Malinowe (Pernigotti)
5 g różowego pieprzu
2 łyżeczki chilli
200 g czekolady 60% Ghana (Lubeca)

Pistacjowa gąbka
80 g pasty pistacjowej 100% (Pernigotti)
20 g pasty gusto Caramello (Pernigotti)
120 g białek
 80 g żółtek
 40 g cukru
 30 g mąki


Sposób przygotowania
Ganache: purée z malin łączymy z Variegato oraz z rozdrobnionym pieprzem i chilli. Podgrzewamy do temperatury 30°C, podobnie czeko­ladę. Wszystkie składniki mieszamy. Odstawiamy do stężenia.

Pistacjowa gąbka: wszystkie składniki łączymy na gładką masę. Całość wlewamy do syfonu (0,5 l), nabijamy nabojem. Odstawiamy do schłodzenia w lodówce (na ok. 5 h). Po upływie tego czasu papierowy kubek wypełniamy do połowy mieszanką z syfonu. Wstawiamy do mikrofalówki na 30 sek., moc 800 W.
Nożykiem odkrawamy ciasto od kubka i wyjmujemy, pozostawiamy do wystygnięcia.

Czekoladowe łyżeczki: na folii transferowej robimy krążki z zatem­perowanej czekolady. Podnosimy do góry za brzeg i formujemy czekoladę. Folię układamy w rynience dla uzyskania półokrągłego kształtu. Odstawiamy do stężenia.

Wykończenie: na uformowanej czekoladowej łyżeczce szprycu­jemy ganache, układamy perełki Crispearls, dekorujemy kawałkiem pistacjowej gąbki.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Sempre

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji