...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Sempre, materiał promocyjny

Puchatek

autor: Aleksander Zwieryńczyk, technolog firmy Sempre Group

RECEPTURA

Blat sernikowy (20 x 30)
0,300 kg mielonego sera
0,075 kg masła 82%
0,075 kg cukru pudru
3 jaja
0,025 kg kremu budyniowego Carmona
0,003 kg proszku do pieczenia

Do dekoracji całości: ok. 0,500 kg mandarynek w syropie („segmenty”)

Masło utrzeć z cukrem pudrem. Do napowietrzonego tłuszczu dodawać kolejno żółtka, ser i budyń z proszkiem do pieczenia. Na koniec wymieszać z lekko ubitą pianą. Piec w temperaturze ok. 160-170°C do uzyskania złocistego koloru (uwaga: po wyjęciu z pieca odkroić boki rantu).

Mus pomarańczowy
0,300 kg śmietany 33%
0,070 kg fondu uniwersalnego Dawn
0,080 kg wody
0,050 kg Arancia Dolce Pernigotti

Śmietankę ubić. Fond wymieszać z ciepłą wodą, dodać pastę pomarańczową. Połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji.

Blat ciemny (20 x 30)
5 jaj
0,075 kg cukru
0,05 kg mąki
0,025 kg kakao 10/12 Pernigotti

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Całość wymieszać z mąką i kakao. Piec w temp. 210°C (uwaga: kakao Pernigotti zapewni piękny kolor biszkoptu).

 

Mus waniliowy
0,300 kg śmietany 33%
0,070 kg fondu uniwersalnego Dawn
0,080 kg wody
0,045 kg wanilii Top Pernigotti

Ubić śmietankę. Fond wymieszać z ciepłą wodą, dodać pastę waniliową. Połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji.

Galaretka neutralna*
0,45 kg wody
0,90 kg cukru
0,020 kg żelatyny w płatkach
Opcjonalnie 0,075 kg Liquer Cointreau

* lub zastosować galaretki gotowe, dostępne w sprzedaży (żółta, pomarańczowa)

Zagotować wodę z cukrem. Namoczoną żelatynę rozpuścić i połączyć z zagotowaną wodą z cukrem. Na koniec wlać likier i zamieszać.

Wykonanie całości
Na sernikowy blat wylewamy mus pomarańczowy. Nakładamy nań ciemny blat i nasączamy ponczem. Ostatnia warstwa Puchatka to mus waniliowy, na którym układamy mandarynki. Całość schładzamy i zalewamy galaretką.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Sempre

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji