...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZPEW w Lwówku Śląskim, materiał promocyjny

Wielkanocne Babeczki z niespodzianką

autor: Kamil Superson, Zespół Placówek Edukacyjno-Wychowawczych w Lwówku Śląskim
nauczyciel: Mirosława Bełza

RECEPTURA

Ciasto
220 g mąki pszennej
165 g cukru
400 ml maślanki lub jogurtu naturalnego
1 jajo
90 ml oleju roślinnego
6 g proszku do pieczenia
200 g frużeliny
300 g orzechów nerkowca

Sposób wykonania
Cukier utrzeć z jajem, ucierając dodawać stopniowo olej i maślankę (lub jogurt)
Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.  Całość ciasta delikatnie wymieszać.
Małe foremki napełniać do 1 wysokości, dodać po dwie połówki orzeszków nerkowca i nałożyć łyżeczkę lub pół łyżeczki dowolnie wybranej smakowo frużeliny. Dopełnić ciastem i piec w temp 180o C przez ok. 35 min.
Upieczone lekko ostudzone babeczki dekorować polewą czekoladową, kandyzowanymi owocami.



Polewa czekoladowa
7 czubatych łyżeczek cukru kryształu drobnego
7 łyżeczek wody
125 g masła
2-3 łyżki kakao

Sposób wykonania
Zagotować wodę z cukrem i po 2-3 minutach gotowania dodać masło, kakao i zagotować mieszając polewę.  
Ciepłą polewą dekorować babeczki wykorzystując worek cukierniczy z cienką tylką.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Placówek Edukacyjno - Wychowawczych w Lwówku Śląskim

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji