...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Sempre, materiał promocyjny

Tarta Orzechowo-Migdałowa z Miodem

autor: Aleksander Zwieryńczyk, mistrz cukiernictwa

Lato już niebawem będzie nas rozpieszczało owocami, orzeźwiającymi smakami i ciepłem. Tymczasem w chłodne i szare dni pozostaje nam cieszyć się kubkiem gorącej herbaty z miodem i pysznymi ciastami. Tarta orzechowo-migdałowa z miodem to nie tylko zastrzyk witamin i wartościowych tłuszczów zawartych w orzechach, to także doskonały sposób na podniesienie poziomu endorfin i chwilę wyłącznie dla siebie. Subtelny smak wanilii podkreśla jej walory smakowe. Tej tarcie nie można się oprzeć. Spróbujcie sami!


RECEPTURA

Ciasto kruche
0,300 g mąki
0,200 g masła
2 żółtka (0,06 g)
0,02 g pasty waniliowej Pernigotti
0,10 g cukru pudru

Masło, cukier, żółtka oraz sól wymieszać na jednolitą masę. Dodać przesianą mąkę i pastę waniliową. Mieszać krótko, do połączenia się wszystkich składników, schłodzić ok. 1 h. Piec 20 minut w temp. 180oC. Upieczone ciasto ostudzić.



Masa orzechowa
0,120 g schłodzonego masła
0,06 g cukru (może być trzcinowy)
0,08 g miodu
0,04 g kwaśnej śmietany
0,200 g orzechów, migdałów
0,05 g pasty Fragola Pernigotti (truskawka)/Lampone (malina)
szczypta soli

Migdały i orzechy uprażyć, po wystudzeniu posiekać. Masło podgrzać z cukrem, miodem i śmietaną. Całość zagotować. Do rozpuszczonego płynu dodać uprażone orzechy i migdały oraz szczyptę soli. Podgrzać, następnie dodać pastę smakową. Wyłożyć na wystudzone kruche ciasto.

Bon appetit!

 

 

Aleksander Zwieryńczyk – mistrz cukiernictwa z długoletnim stażem, praktyki zdobywał pod okiem mistrza Koszeli. Cukiernik z pasją, autor szeregu receptur cukierniczych oraz lodowych. Obecnie związany z firmą Sempre Group specjalizującą się w zaopatrywaniu branży lodziarskiej i cukierniczej, gdzie jako technolog wspiera dział cukierniczy i lodowy, przygotowując nowe receptury.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Sempre

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji