25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Bardziej pszenne, lżejsze oraz „mniej kaloryczne” chleby to asortyment, który obecnie rozwija się bodaj najdynamiczniej. W produkcji wiąże się to ze zwiększeniem udziału mąki pszennej kosztem żytniej, która najlepiej utrzymuje świeżość. Jak zatem zmienić recepturę, żeby chleb długo trzymał świeżość.
Niedługo w całej Polsce ruszą konferencje promocyjno-informacyjne dotyczące projektu "Innowacje – to proste!". Projekt jest skierowany dla małych firm zainteresowanych innowacyjnymi rozwiązaniami.
Dane IJHARS nie podlegają kwestii: piekarze wciąż są na bakier ze znakowaniem pieczywa. Nie dziwi więc zapowiedź, że w tym roku kontrole będą skupiać się właśnie na etykietach. Które punkty etykiety są piętą achillesową polskich piekarzy?
Eliminacje do finału XVII Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz za nami. Przypomnijmy, jak to się wszystko zaczęło? Kogo zobaczymy w kwietniowych finałach?
Przemysław Koperski, Marcin Surowiecki oraz Paweł Chojecki mieli podium w zasięgu ręki w Pucharze Świata w Piekarstwie. Niewiele zabrakło, żeby znaleźć się na punktowanym miejscu.
Zaostrzone normy w zakresie higieny w piekarni i cukierni spowodował wzrost zastosowania powłok fluoropolimerowych, a zwłaszcza teflonowych. Można nimi powlekać zarówno nowe, jak i regenerowane elementy urządzeń szeroko stosowanych w naszej branży.
System studzenia próżniowego: pieczywo prosto z pieca wystudzone w ciągu 2-6 min. do temperatury otoczenia, garownio-chłodnie z natryskowym systemem zaparowania oraz piec obrotowy z wózkiem hertowym - Roto Sole. Te 3 rozwiązania zrewolucjonizowały piekarnie!