Sklep z Goframi 0
Gofry to dość popularny przysmak, ale… gofry na słono? Z początku brzmi zaskakująco i budzi lekkie niedowierzanie, niemniej są w Polsce osoby, które udowadniają, że coś takiego ma rację bytu – i może być całkiem smaczne.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Gofry to dość popularny przysmak, ale… gofry na słono? Z początku brzmi zaskakująco i budzi lekkie niedowierzanie, niemniej są w Polsce osoby, które udowadniają, że coś takiego ma rację bytu – i może być całkiem smaczne.
więcejOpadły już emocje po finale eliminacji krajowej Louis Lesaffre Cup w Wołczynie. Teraz przed Michałem Starowiczem, Szymonem Wiejakiem i Przemysławem Szwarcem czas intensywnych przygotowań do sierpniowego finału Europy, który odbędzie się we włoskiej Parmie. Jak wygląda ich plan treningowy i z czego będą się szkolić?
więcejCech Cukierników i Piekarzy w Poznaniu organizuje XI Mistrzostwa Poznania w jedzeniu pączków na czas, które odbędą się dnia 9 lutego 2015 r. o godz. 11.oo w Sali Reprezentacyjnej Wlkp. Izby Rzemieślniczej w Poznaniu.
więcejTrudno wyobrazić sobie tłusty czwartek bez pączków i faworków, które królują tego dnia w cukierniach i piekarniach w całej Polsce. Zaprzyjaźnione łódzkie cukiernie już testują nowe marmolady Poltino, przygotowując się do dorocznego święta słodkości.
więcejW „Roku Szkoły Zawodowej” po raz XX, w dniach 21 i 22 stycznia odbędzie się Wojewódzki Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz i Cukiernik. Turniej od lat jest doskonałą promocją zawodów rzemieślniczych.
więcejPrzed tysiącami lat uprawą amarantusa zajmowali się Inkowie, Majowie i Aztekowie. Świat odkrył go w latach 70. XX w., a do Polski przybył jeszcze dwadzieścia lat później. Czasy, gdy pytała o niego tylko garstka pasjonatów, już minęły. Z potencjału „złota Inków” chce korzystać coraz więcej piekarzy i cukierników.
więcej