Cukiernictwo
Lista artykułów
-
-
Skorzystaj z dotacji KPO, kup profesjonalną zmywarkę gastronomiczną i rozwijaj swój biznes! 0
Już 6 maja 2024 startuje nabór na dotacje dla sektora HoReCa w ramach Krajowego Planu Odbudowy. KPO oferuje niezbędne wsparcie finansowe dla przedsiębiorstw poszukujących sposobów na modernizację i poprawę efektywności.
więcej -
Słynny francuski cukiernik Yann Couvreur debiutuje w Miami 0
Yann Couvreur — znany francuski pastry chef — w ubiegły weekend zadebiutował w pierwszej amerykańskiej lokalizacji swojej niezwykle popularnej kawiarni Yann Couvreur Café w Wynwood, otwierając tym samym 17. lokalizację na świecie.
więcej -
Pigwa z Paryża 0
Grecki producent mieszkający we Francji sprzedaje konfitury, likiery i galaretki z pigwy. Nazwał swoją, założoną w 2021 roku firmę Un coing de Paris (Pigwa z Paryża), a do produkcji takiego asortymentu skłonił go … spacer po stolicy Francji.
więcej -
Fun dining. Prosto i genialnie. Książka Przemysława Klimy. 0
Szef kuchni, którego zespół zdobył dwie gwiazdki przewodnika Michelin, Przemysław Klima wydał książkę z przepisami, dzięki którym czytelnik może odrobinę wejść w świat znanego kucharza i skorzystać z jego wiedzy oraz doświadczenia.
więcej -
Poznajmy zwycięzców IV Edycji konkursu „Wspólnie z Lesaffre” 0
Jest nam niezmiernie miło, że otrzymaliśmy Wasze pomysły. Wykazaliście swoje zaangażowanie, niesamowity potencjał i chęć działania dla społeczności lokalnej. Dziś takie cechy są coraz rzadziej spotykane wśród ludzi i tym bardziej są dla nas bezcenne.
więcej -
Mistrzostwa Francji w kategorii Najlepszego Deseru 0
Deser to „wisienka na torcie” podczas restauracyjnej kolacji. Jest na tyle ważnym elementem menu, że we Francji rozgrywane są mistrzostwa kraju w tej kategorii i to już od 50 lat.
więcej