czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Cukiernictwo

  • Zaskakująca lista przebojów - Cukiernicze trendy 2018

    Zaskakująca lista przebojów - Cukiernicze trendy 2018 0

    Antyczny, wegański i przyjazny jelitom. Oto hasła, które określają, jakie trendy będą obowiązywać w ciastach, deserach i innych słodkościach. Zdziwieni? To dobrze, bo zaskoczenie konsumenta to jeden z najgorętszych trendów!

    więcej
  • Rewolucja w logistyce opakowań

    Rewolucja w logistyce opakowań 0

    Pierwszy składany pojemnik na pieczywo rewolucjonizuje logistykę w branży piekarniczej. Redukcja objętości – o blisko 70% po złożeniu! – pozwala wygenerować ogromne oszczędności zarówno pod względem zarządzania pustymi opakowaniami, jak i w procesach wewnętrznych.

    więcej
  • Poszukiwacz czarnego złota

    Poszukiwacz czarnego złota 0

    Choć na swoim wizytówkowym zdjęciu prezentuje twarz ubrudzoną ciemną czekoladą, jej przyszłość widzi bardzo jasno. Dla niego prawdziwy etap eksplorowania czekolady dopiero się zaczął. Zainaugurowała go prezentacja ruby chocolate. Ale to nie najlepsza czekolada świata. Która nią jest? Zdradził nam Patrick Aubrion.

    więcej
  • Rubinowa rewolucja

    Rubinowa rewolucja 0

    Po odkryciu przez Europejczyków ziarna kakaowego, ludzkość jeszcze długo musiała czekać na tabliczkę czekolady. Potem przez lata nie działo się nic szczególnego. Do chwili obecnej! Jesienią 2017 świat powitał czwarty rodzaj czekolady - rubinową. Właśnie trafiła w ręce polskich ambasadorów marki Callebaut. Jak ją przyjęli?

    więcej
  • Festiwal Czekolady i Słodkości po raz trzeci

    Festiwal Czekolady i Słodkości po raz trzeci 0

    Nadchodzi 12 kwietnia, czyli światowy Dzień Czekolady. Nie może się obyć bez hucznego świętowania - z takiego założenia wyszli organizatorzy Festiwalu Czekolady i Słodkości w Bielsku Białej, którzy właśnie przygotowują się do III edycji wydarzenia.

    więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe