![Pierre Hermé otrzymał Legię Honorową!](/public/artykuly-sponsorowane/910/6475/910_6475_23902_136x94.jpg)
Pierre Hermé otrzymał Legię Honorową! 0
Znakomity francuski cukiernik Pierre Hermé został uhonorowany Legią Honorową – najbardziej prestiżowym odznaczeniem francuskim, którym w 2024 roku odznaczono 352 zasłużone osoby.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Znakomity francuski cukiernik Pierre Hermé został uhonorowany Legią Honorową – najbardziej prestiżowym odznaczeniem francuskim, którym w 2024 roku odznaczono 352 zasłużone osoby.
więcejSpecjaliści i wirtuozi pracy z czekoladą po raz trzeci stanęli do rywalizacji o tytuł twórcy najlepszej praliny. Zwyciężyła Sylwia Halama z Cappuccino Cafe.
więcejJak utrzymać wysoki poziom w branży? Trzeba śledzić trendy, udoskonalać receptury i wyczuwać puls rynku. To wszystko będzie teraz możliwe w jednym miejscu, a to dzięki Centrum Innowacji Puratos. 7 maja polscy piekarze i cukiernicy zyskali dostęp do najnowszego sprzętu, specjalistycznej wiedzy, szkoleń oraz pogłębionych badań...
więcejW maju od 28 lat w Paryżu odbywa się Święto Chleba, podczas którego organizowane są konkursy na charakterystyczne dla francuskiej kultury kulinarnej wypieki. Wybiera się najlepsze bagietki, croissanty, a ostatnio także kanapki rzemieślnicze. Nagrodzone piekarnie i cukiernie zyskują po zwycięstwie renomę i nowych klientów.
więcejKolory jedzenia mają znaczący wpływ na nasze doznania smakowe i apetyt. Choć często nie zdajemy sobie z tego sprawy, barwy potraw mogą skłaniać nas do jedzenia większych ilości, wpływać na nasze wybory żywieniowe oraz kształtować naszą percepcję smaku. Badania naukowe oraz doświadczenia z zakresu psychologii jedzenia dowodzą, ż
więcejIdealny wybór na śniadanie, lunch czy deser? Croissant! Może być serwowany sauté, w wersji słodkiej i wytrawnej. A zawsze będzie zachwycać maślanym smakiem i lekką teksturą. Oczywiście o ile jest poprawnie wykonany. Jak to zrobić?
więcej