czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Cukiernictwo

  • Nie szata zdobi człowieka… czyli wszystko o opakowaniach

    Nie szata zdobi człowieka… czyli wszystko o opakowaniach 0

    Co mogą mieć wspólnego: ciepły, chrupiący chleb, tajskie lody, aromatyczna kawa, wegańskie klopsiki i ostre, meksykańskie burrito? Wszystkie te produkty i dania mogą mieć wyjątkowe opakowanie, które w bezpieczny i estetyczny sposób pozwoli je przechowywać, a jednocześnie odróżni je od towarów konkurencji.

    więcej
  • Rubinowa rewolucja

    Rubinowa rewolucja 0

    Po odkryciu przez Europejczyków ziarna kakaowego, ludzkość jeszcze długo musiała czekać na tabliczkę czekolady. Potem przez lata nie działo się nic szczególnego. Do chwili obecnej! Jesienią 2017 świat powitał czwarty rodzaj czekolady - rubinową. Właśnie trafiła w ręce polskich ambasadorów marki Callebaut. Jak ją przyjęli?

    więcej
  • Festiwal Czekolady i Słodkości po raz trzeci

    Festiwal Czekolady i Słodkości po raz trzeci 0

    Nadchodzi 12 kwietnia, czyli światowy Dzień Czekolady. Nie może się obyć bez hucznego świętowania - z takiego założenia wyszli organizatorzy Festiwalu Czekolady i Słodkości w Bielsku Białej, którzy właśnie przygotowują się do III edycji wydarzenia.

    więcej
  • (Nie)handlowe niedziele – co, jak i kiedy?

    (Nie)handlowe niedziele – co, jak i kiedy? 1

    1 marca zaczęły obowiązywać przepisy Ustawy z dnia 10 stycznia 2018 r. o ograniczeniu handlu w niedziele i święta oraz w niektóre inne dni. Chociaż pierwsze wolne od sprzedaży niedziele już za nami, nadal jest wiele niejasności. Czy nowe normy prawne wpłyną na działalność piekarni, cukierni i lodziarni?

    więcej
  • PFPŻ: VII Akademia FOOD-LEX – jakość i bezpieczeństwo żywności

    PFPŻ: VII Akademia FOOD-LEX – jakość i bezpieczeństwo żywności 0

    Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w „VII AKADEMII FOOD-LEX – jakość i bezpieczeństwo żywności”. Konferencja odbędzie się 23-24 maja 2018 r. w Hotelu Afrodyta Business & Spa w Radziejowicach k. Warszawy. 25% zniżki dla prenumeratorów kwartalnika „Food-Lex”

    więcej
  • Złote Medale Targów WorldFood Warsaw

    Złote Medale Targów WorldFood Warsaw 0

    Ponad 140 produktów spożywczych w czternastu kategoriach walczyło o medale i wyróżnienia targowe. Propozycje producentów i przetwórców zaskoczyły nawet wymagające kubki smakowe profesjonalistów zasiadających w Jury. Dzisiaj podczas spotkania
    z mediami zostały ogłoszone wyniki.

    więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe